Caută
Close this search box.

VIDEO Document trimis de Florin Cîţu partidelor, privind un armistiţiu politic

florin cîţu

Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a declarat marţi că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu în baza căruia să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată.

”Ceea ce vă propun este un armistiţiu politic. Să dăm şansa României să respire şi să se vindece, să-şi adune forţele şi să îşi recâştige încrederea în viitor”, le-a transmis Nicolae Ciucă liderilor politici, precizâdu-le că ”un armistiţiu nu e înfrângere şi nici victorie, nu e abandon şi nici supunere, un armistiţiu este un demers raţional şi moral”.

În scrisoarea transmisă liderilor politici, Nicolae Ciucă arată că ”România se află într-o situaţie grea din punct de vedere medical şi politic, iar situaţia legată de creşterea preţurilor la energie, gaze şi alimente, precum şi implementarea PNRR ne îndeamnă la cumpătare politică şi responsabilitate”.

”Epidemia COVID-19 continuă să afecteze puternic ţara noastră. Sute de vieţi de români se pierd în fiecare zi, din această cauză, mii de oameni se îmbolnăvesc zilnic şi suferă. Creşterea preţurilor la energie electrică reprezintă o provocare internaţională, dar care are efecte serioase şi asupra românilor”, se mai arată în document.

Potrivit scrisorii, de trei săptămâni, ţara funcţionează cu un guvern interimar, iar o primă tentativă de rezolvare a crizei politice în care ne aflăm a eşuat săptămâna trecută.

”A doua încercare, a cărei responsabilitate mi-a fost încredinţată în urmă cu cinci zile, se loveşte, din păcate, de un blocaj sever. Cel mai important lucru pe care-l pot face acum este apelul la conştiinţa dumneavoastră de cetăţeni români, la patriotismul şi raţiunea dumneavoastră. Vă chem acum să treceţi peste rezervele politice pe care le aveţi şi să-mi daşi şansa de a pune în practică un program imediat pentru depăşirea acestei perioade critice”, spune Ciucă.

Premierul desemnat continuă: ”Ceea ce vă propun este un armistiţiu politic. Să dăm şansa României să respire şi să se vindece, să-şi adune forţele şi să îşi recâştige încrederea în viitor”.

Ciucă arată că un astfel de armistiţiu nu ar însemna abandonarea valorilor şi intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori şi interese mai înalte, care privesc toţi cetăţenii şi întreaga ţară.
”Ştiu din experienţa mea profesională că armistiţiul se discută şi se convine nu între prieteni, ci între adversari, între grupuri şi orientări profund divergente. Un armistiţiu nu e înfrângere şi nici victorie, nu e abandon şi nici supunere. Un armistiţiu este un demers raţional şi moral, care dă şansă bunei înţelegeri, având în vedere interesele generale, mai importante decât cele ale fiecărei părţi”, mai spune Nicolae Ciucă.
În finalul scrisorii, Nicolae Ciucă arată că ”un armistiţiu politic este soluţia pentru ieşirea României din această criză”.

”O astfel de soluţie poate nu va fi complet mulţumitoare pentru unul sau altul dintre partidele parlamentare, dar vă asigur că ea va fi mulţumitoare pentru România, care e mai importantă decât oricare dintre noi. Vă asigur că voi continua să îndeplinesc cu responsabilitate mandatul încredinţat pentru formarea unui guvern şi fac eforturi stăruitoare, până în ultimul moment, pentru succesul demersului meu”, a afirmat Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri