Caută
Close this search box.

VIDEO Nicuşor Dan: Două loturi pentru reabilitarea reţelei de termoficare au fost adjudecate

nicuşor dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Energetica a reabilitat până în prezent 8-9 kilometri de reţea de termoficare, din cei 13 km, care i-au fost repartizaţi la începutul anului şi că, în urma licitaţiei, au fost adjudecate alte două loturi, care totalizează 20 de kilometri.

În luna februarie, edilul îşi exprima speranţa ca în acest an să poată fi reabilitaţi 53 de kilometri de conductă.

„Aveam 53 de kilometri la începutul anului. În februarie am alocat 13 către compania Energetica. Din aceşti 13, s-au făcut 8-9 în cursul acestui an. Ceilalţi 40 de kilometri au fost împărţiţi în patru loturi şi scoşi la licitaţie – aproximativ câte 10 kilometri pe fiecare lot.

Două din aceste loturi au fost adjudecate, nu au fost contestaţii. Pe celelalte două loturi, care au fost comasate la unul singur, din raţiuni tehnice, a fost un singur competitor şi el a fost descalificat.

În momentul de faţă este în contestaţie la CNSC. Dacă contestaţia este respinsă – ceea ce ne aşteptăm – o să dăm jumătate, deci 10 km din cei 20, către Energetica, compania noastră, care o să lucreze pe capete de reţea chiar în cursul acestei ierni.

În plus de ce a făcut Energetica pe tronsonul din Ferentari au mai fost făcute înlocuiri cu conductă simplă – nu cu conductă preizolată – de către Termoenergetica”, a arătat primarul, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

Nicuşor Dan anunţat în luna februarie începerea lucrărilor la un tronson de 13 kilometri din reţeaua de termoficare în zona Ferentari, adăugând că municipalitatea doreşte să realizeze în acest an lucrări şi în zonele Pantelimon, Colentina, Victoriei, Berceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri