Caută
Close this search box.

VIDEO Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume

Noul restaurant Noma al chefului René Redzepi, renumit pentru tehnicile sale de fermentare, a fost numit cel mai bun restaurant din lume, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Anvers, în Belgia.

Un meniu la Noma costă 2.800 de coroane daneze, adică în jur de 350 de euro, iar vinurile însoțitoare – 1.800 de coroane.

Copenhaga și-a confirmat reputația de destinație culinară, după ce două din restaurantele sale de top au câștigat primul și al doilea loc la World’s 50 Best Restaurants în 2021, premii considerate de specialiști Oscarurile gastronomice.

Vechiul Noma a ocupat locul întâi în 2010, 2011, 2012 și 2014 și locul al doilea în 2019, relatează The Guardian, citat de Digi24.

„Nicio vizită la Noma nu este la fel”, s-a spus în cadrul ceremoniei, unde au fost menționate și câteva din preparatele unice servite aici.

William Drew, directorul World’s 50 Best Restaurants, a spus că Noma este „probabil cel mai influent restaurant al generației sale, stabilind noi standarde în ceea ce privește cercetarea, aprovizionarea cu ingrediente, dezvoltarea preparatelor și prezentarea”.

Restaurantul a câștigat a treia stea Michelin la începutul acestui an, fiind lăudat pentru „legătura puternică cu natura, mâncăruri creative și complexe”.

Lista anuală a celor mai bune restaurante este votată de peste 1.000 de gastronomi, scriitori și critici culinari, chefi și experți culinari internaționali, care au acordat anul acesta locul secund unui alt restaurant de trei stele Michelin din Copenhaga, Geranium.

Iată care sunt cele mai bune 10 de restaurante din lume:

  1. Noma (Copenhaga, Danemarca)
  2. Geranium (Copenhaga, Danemarca)
  3. Asador Etxebarri (Axpe, Spania)
  4. Central (Lima, Peru) Cel mai bun restaurant din America de Sud
  5. Disfrutar (Barcelona, ​​Spania)
  6. Frantzén (Stockholm, Suedia)
  7. Maido (Lima, Peru)
  8. Odette (Singapore) Cel mai bun restaurant din Asia
  9. Pujol (Mexico City, Mexic) Cel mai bun restaurant din America de Nord
  10. The Chairman (Hong Kong)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri