Un pescar thailandez a văzut un imens bloc gri care plutea la marginea apei, când se întorcea de pe mare, în largul Niyom, provincia Surat Thani.

Narong Phetcharaj, care câștigă de obicei aproximativ 200 de lire sterline pe lună din pescuit, venea spre țărm, când a văzut un obiect ciudat, împins de curenți pe plaja Niyom din provincia Surat Thani.

La o inspecție mai atentă, și-a dat seama că masa avea aceeași textură și aspect ceros ca voma de balenă, așa că a tras-o departe de plajă, crezând că descoperirea sa ar putea merita niște bani.

Phetcharaj a dus mai târziu obiectul către experții de la Universitatea Prince of Songkla pentru a-l testa, iar rezultatele au dovedit că era un veritabil chihlimbar, scrie Dailymail.

Cu o greutate de 30 kg, descoperirea pescarului ar putea valora până la 1 milion de lire sterline, pe baza prețurilor anterioare, deoarece voma de balenă s-a vândut cu peste 35.000 de lire sterline pe kilogram înainte.

Cunoscute şi sub numele de „chihlimbar” sau „aur plutitor”, vărsăturile de balenă sunt utilizate în industria parfumurilor, deoarece pot să fixeze o aromă şi să o facă să dureze mai mult.

Această „comoară a mării” este o secreţie biliară produsă în mod natural de balene şi are funcţia de a proteja membranele mucoase intestinale de rămăşiţele moluştelor pe care le mănâncă, precum calamarul.

Secreţia este alcătuită dintr-o moleculă numită ambreină, dar nu toate balenele o produc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here