Caută
Close this search box.

Vrancea: Trei bărbaţi şi o femeie reţinuţi pentru şantaj şi camătă

Trei bărbaţi şi o femeie din municipiul Adjud au fost reţinuţi, marţi, pentru şantaj şi camătă, fiind bănuiţi că ar fi împrumutat bani mai multor persoane cu dobânzi cuprinse între 15 şi 50% pe lună, cauzând un prejudiciu de circa 500.000 lei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi camătă. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2018, trei bărbaţi în vârstă de 18, 32 şi 52 de ani, respectiv o femeie de 52 de ani, toţi din municipiul Adjud, ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, bani mai multor persoane, percepând de la acestea dobânzi cuprinse între 15% şi 50% pe lună din sumele împrumutate. Prejudiciul cauzat astfel se ridică la aproximativ 500.000 de lei„, a precizat IPJ Vrancea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei patru sunt bănuiţi că ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă în cazul în care persoanele împrumutate nu achitau dobânzile.

Marţi, în urma unor percheziţii domiciliare, cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Vrancea, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Incendiu puternic la un centru comercial

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţia Operaţiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri