Caută
Close this search box.

ALERTĂ – Prețul gigacaloriei rămâne 164 de lei în București. Majorarea tarifului, propusă de Nicușor Dan, nu are susținere în CGMB (VIDEO)

Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că a propus creşterea de la 164 de lei la 280 de lei a preţului gigacaloriei suportat de către bucureşteni, dar că această variantă nu a întrunit o majoritate în Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

„Azi e in curs o sedinta de CGMB. Am propus sa majoram pretul platit de bucuresteni (pentru gigacalorie) de la 164 de lei la 280 de lei. Fata de aceasta propunere, colegii din PNL si PMP o sustin, USR nu o sustine pentru moment si PSD e impotriva majorarii. Vreau sa fie clar, pana cand CGMB va da o noua Hotararea care sa stabileasca tariful pentru populatie, cetatenii vor plati 164 de lei/gigacalorie”, a declarat edilul.

Nicuşor Dan a explicat că propunerea de 280 de lei pe gigacalorie se bazează pe trei aspecte. În primul rând s-a ţinut cont de creşterea de preţ pe care o suportă de la 1 noiembrie şi cetăţenii care au centrale individuale. Al doilea aspect luat în calcul a fost că tariful nu s-a mai mărit din 2011.

Al treilea element avut în vedere a fost preţul gigacaloriei suportat de populaţie în alte oraşe din ţară. Nicuşor Dan a evidenţiat că, înainte de scumpiri, preţurile în alte oraşe erau cuprinse între 200-280 de lei pe gigacalorie, în condiţiile în care în Bucureşti preţul suportat de populaţie era 164. În prezent, în oraşele care au actualizat preţurile, acestea au valori cuprinde între 350-500 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri