Caută
Close this search box.

Alexandru Rafila: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta postul de ministru al Sănătăţii

alexandru rafila

Alexandru Rafila, deputat şi membru PSD, a declarat că, în cazul în care i se va propune, probabil va accepta postul de ministru al Sănătăţii în noul guvern PNL – PSD care se prefigurează.

Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că acceptă din mai multe motive să fie ministrul Sănătății. Primul este faptul că a avut o atitudine „vocală” în legătură cu prestaţia de până acum a Ministerului Sănătăţii. Un alt motiv este abordarea echilibrată pe care o are în încercarea de a rezolva problemele apărute.

În context, Rafila a spus că printre priorităţile pe care le-ar avea în postura de ministru se numără reducerea numărului de îmbolnăviri de COVID şi de decese.

El spune că oamenii se prezintă prea târziu la medic şi nu comunică faptul că s-au îmbolnăvit, din cauză că nu înţeleg gravitatea bolii.

Rafila spune că oamenii trebuie să aibă acces încă de la medicul de familie la un pachet minim de investigaţii şi de tratament, ceea ce ar reduce şi presiunea pe spitale.

Rafila a identificat şi o serie de deficiente, cum ar fi faptul că România a fost în stare de alertă şi în vară, când a fost o perioadă de acalmie în evoluţia epidemiei de coronavirus, dar şi acum, când sunt 500 de decese pe zi. Un alt subiect este achiziţia testelor pentru şcoli, care ar fi putut fi cumpărate mai ieftin în vară.

Citește și: ”Maratonul Informării”, la Biblioteca Națională a României: Medicii explică pe înțelesul tuturor vaccinarea anti-Covid

„De ce nu am discutat despre certificatul verde din vară, odată cu restul UE?”, a întrebat retoric Rafila, care a subliniat lentoarea cu care Executivul a administrat unele probleme legate de evoluţia şi limitarea pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri