Caută
Close this search box.

A murit actorul Boris Petroff, interpretul lui Geppetto din „Pinocchio”

Actorul Boris Petroff, care s-a identificat cu rolul Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi şi pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din Bucureşti, a murit la 18 noiembrie 2021, la vârsta de 82 de ani, potrivit www.uniter.ro.

Boris Petroff s-a născut pe 4 noiembrie 1939 în Bucureşti. A plecat la Galaţi şi în 1956 a terminat Liceul militar de Marină. A intrat, apoi, la Şcoala Militară Superioară de Marină şi a trecut în rezervă, în 1958, cu gradul de sublocotenent.

În 1960 îşi începea studiile la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, la clasa profesorilor Pop Marţian şi Octavian Cotescu. A absolvit în 1964.

A debutat, în 1964, la Teatrul de Stat din Oradea, în prezent, Teatrul „Regina Maria”, unde a fost, între altele, Rodolfo din „Vedere de pe pod” de Arthur Miller, Eli Liber din „Şantajul” de Irwin Shaw sau Căpitanul Mârzea din „Mihai Viteazul. Călugăreni” de Octav Dessila.

Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din Bucureşti, Teatrului Evreiesc de Stat şi Teatrului Nottara. S-a retras în Moroieni-Dâmboviţa, unde a mai colaborat cu Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, arată www.cinemagia.ro.

A jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească şi universală, bucurându-şi publicul în peste 4.000 de reprezentaţii. A avut apariţii în peste 20 de filme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri