Caută
Close this search box.

Ce măsuri adoptă Guvernul Ciucă în prima şedinţă după învestire

ciucă

Guvernul va adopta, joi, în prima sa şedinţă după învestirea de către Parlament, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

„A fost o zi lungă în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi iată că, astă seară, are loc prima şedinţă după o perioadă de criză politică şi doresc să mulţumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulţumesc partidelor politice care au înţeles că mai presus de orice sunt cetăţeanul român şi interesul ţării.

Ordinea de zi are un singur punct. Este vorba de un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a declarat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost elaborat având în vedere că Executivul are o nouă structură şi va avea în componenţă 20 de ministere, cu două mai mult faţă de Cabinetul Florin Cîţu. S-au înfiinţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Nicolae Ciucă a amintit, la începutul reuniunii Guvernului, că joi este marcată Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi a transmis un mesaj prin care a condamnat orice fel de violenţă împotriva femeilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri