Caută
Close this search box.

Certificatul de vaccinare emis în Republica Moldova este recunoscut în statele UE

Certificatul de vaccinare emis de autorităţile din Republica Moldova e recunoscut în statele Uniunii Europene. Documentele sunt echivalente cu cele eliberate în spațiul comunitar.

Autorităţile de la Chişinău așteptau această decizie după eforturile făcute pentru a obţine conectarea la portalul electronic de inter-operabilitate al UE.

Decizia Comisiei Europene a intrat deja în vigoare. Reprezentanții Ministerului Sănătăţii de la Chișinău susţin că toate datele privind vaccinarea cetăţenilor Republicii Moldova au fost deja integrate în sistemul European de evidenţă, după luni de negocieri între oficialii europeni şi specialiștii de la Chișinău.

Documentul digital poate cuprinde certificatul de vaccinare, cel de testare sau dovada că persoana a trecut prin boală, potrivit TVR.

Și certificatele emise de Georgia, Noua Zeelandă și Serbia sunt recunoscute în Uniunea Europeană. 49 de țări sunt conectate acum la sistemul european, iar cetățenii lor pot călători în baza acestui document, fără alte restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri