Caută
Close this search box.

Cetățenii moldoveni ar putea plăti mai mult decât dublu pentru gazele naturale

Cetățenii moldoveni ar putea plăti mai mult decât dublu pentru gazele naturale. Moldovagaz, companie fiică a gigantului rus Gazprom, a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ca noul tarif pentru un metru cub de gaze să fie de 10 lei (cca 50 eurocenți) față de 4,2 lei.

Marți, ANRE va aproba noul tarif, valabil de la 1 noiembrie. Și Moldovagaz promite să vină cu detalii, într-un briefing. Se întâmplă după ce acum o săptămână Gazprom a prelungit contractul cu Moldovagaz pentru cinci ani. Autoritățile au promis compensații pentru familiile vulnerabile.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat solicitarea Moldovagaz potrivit căreia, marți, va fi examinat proiectul privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru anul 2021.

Citește și: Mihail Saakaşvili, aflat în greva foamei, a fost transferat

Potrivit unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale, Ministerul Muncii și Protecției Sociale urmează să pregătească un set de măsuri pentru compensarea facturilor la gaze naturale pentru unele categorii de cetățeni.

Totodată, membrii Comisiei au decis că S.A. „Termoelectrica” nu va mai utiliza păcura în procesul tehnologic și va reveni la producerea energiei termice și electrice pe baza gazelor naturale. ”Pentru ca Republica Moldova să nu se mai confrunte cu asemenea crize energetice pe viitor, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale are misiunea de a iniția procesul de fortificare a securității energetice a țării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri