Caută
Close this search box.

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie

reforma pensiilor

Programul de guvernare al coaliţiei PSD-PNL-UDMR, depus marţi, în Parlament, prevede majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei de la 1 ianuarie 2022.

Totodată, documentul prevede creşterea indemnizaţiei sociale minime de la 800 lei la 1000 lei de la 1 ianuarie 2022 şi implementarea unor măsuri pentru susţinerea pensionarilor cu venituri reduse, pentru ca aceştia să poată depăşi perioada de iarnă a anului 2022.

Referitor la recalcularea pensiilor, în programul de guvernare se precizează că „vor fi consolidate în continuare abilităţile de management la nivelul conducerii caselor de pensii, prin fixarea unor indicatori clari de performanţă pentru toate casele de pensii.

De asemenea, va creşte nivelul de informare a pensionarilor şi accesul acestora la dosarele de pensii în format digital, ca parte a programului de furnizare a serviciilor destinate pensionarilor indiferent de locul de reşedinţă”.

În ceea ce priveşte răspunsul la aşteptările de prelungire a vieţii active şi de creştere a cuantumului pensiei, în document se mai menţionează că „este în curs de adoptare cadrul legal care să permită opţiunea persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare să rămână active după vârsta legală de pensionare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri