Caută
Close this search box.

Cum să cumpărați cel mai bun pulsoximetru pentru acasă

Pulsoximetrele sunt dispozitive medicale mici care vă permit să urmăriți acasă aspecte cheie de sănătate – cum ar fi nivelul de oxigen din sânge și pulsul – și să le comunicați medicului dumneavoastră, dacă este necesar.

Căutați un pulsoximetru pe care să îl folosiți acasă? În acest articol, vă explicăm caracteristicile la care ar trebui să fiți atenți înainte de a cumpăra unul.

Am nevoie de un pulsoximetru?

Dacă aveți nevoie de un pulsoximetru, medicul dumneavoastră vă va sfătui, de obicei, să cumpărați unul. S-ar putea chiar să nu fie nevoie să îl cumpărați singur, deoarece ar putea fi furnizat de medic, în funcție de starea dumneavoastră și de circumstanțe.

Pulsoximetrele sunt dispozitive de monitorizare utile de avut la domiciliu pentru anumite grupuri de persoane, cum ar fi cele care sunt predispuse la insuficiență respiratorie, care suferă de o afecțiune respiratorie cronică sau care au nevoie de oxigenoterapie. Pentru acești pacienți, o scădere a nivelului de oxigen ar putea indica ceva mult mai grav.

În timpul pandemiei, unii medici au sugerat achiziționarea unui pulsoximetru pentru a vă testa nivelul de oxigen acasă, ca măsură de precauție, în cazul în care vă simțiți foarte rău din cauza infecției cu COVID-19. Testele sunt în curs de desfășurare, dar dacă nu vă simțiți bine, este important să nu vă bazați pe aceste dispozitive fără sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Dacă sunteți îngrijorat de sănătatea dumneavoastră respiratorie și credeți că un pulsoximetru ar fi benefic, discutați mai întâi cu un profesionist medical. Pulsoximetrele nu înlocuiesc sfatul medicului, iar orice monitorizare la domiciliu ar trebui să facă parte dintr-un plan clar de gestionare a sănătății.

Pulsoximetrele sunt scumpe?

În general, pulsoximetrele costă destul de puțin, deși prețurile pot varia. Nu trebuie neapărat să plătiți mai mult pentru a obține un model excelent; unele dintre cele mai bune modele costă mai puțin decât altele.

Dar dacă căutați anumite caracteristici (cum ar fi o funcție de indice de perfuzie sau un ecran OLED mai mare), funcționalitatea suplimentară vă va costa, de obicei, mai mult.

Va trebui să țineți cont și de costul bateriilor, deoarece pulsoximetrele folosesc baterii – de obicei AAA, dar este posibil să întâlniți unele care folosesc AA. Încărcătura se poate epuiza destul de repede, mai ales dacă îl folosiți în mod regulat, așa că merită să vă asigurați că aveți întotdeauna baterii de rezervă la îndemână, dacă vă bazați pe citiri regulate.

Caracteristicile oximetrului de puls pe care trebuie să le căutați

Deși recenziile aprofundate vă pot spune ce pulsoximetre oferă cele mai rapide și mai precise citiri – și sunt cele mai confortabile de utilizat – s-ar putea să fiți totuși derutat de unele dintre jargonul și terminologia utilizate.

Am enumerat câteva dintre frazele pe care le-ați putea vedea atunci când căutați un pulsoximetru și ce înseamnă acestea:

  • Citirea SpO2 – O măsurătoare a cantității de oxigen din sângele dumneavoastră. Fiecare pulsoximetru are această funcție, deoarece este principalul lucru pentru care sunt concepute să măsoare. O citire a SpO2 mai mică de 92% (sau 88% pentru cei cu boală pulmonară obstructivă cronică) poate sugera că cineva este grav bolnav și are nevoie de asistență medicală imediată.
  • Frecvența pulsului – Numărul de bătăi ale inimii pe minut. Pentru un adult sănătos, acesta este de obicei în jur de 60-100bpm. Pe majoritatea pulsoximetrelor, acest lucru este afișat sub formă de număr, dar poate fi, de asemenea, sub forma unui grafic de bare sau a unei forme de undă pletismografică (o curbă continuă care arată ritmul cardiac).
  • Indice de perfuzie – De obicei, numai pulsoximetrele mai scumpe au această funcție. Acesta măsoară raportul dintre sângele care pulsează și cel care nu pulsează în degetul dumneavoastră și este utilizat ca o indicație a intensității fluxului sanguin. Este puțin probabil ca majoritatea oamenilor să aibă nevoie de acest indicator în mod regulat.
  • Orientarea afișajului – Unele pulsoximetre vă oferă opțiunea de a roti afișajul, astfel încât să fie mai ușor de citit atunci când dispozitivul se află pe degetul dumneavoastră.
  • Ecran OLED – Majoritatea dispozitivelor au ecrane LCD de bază, dar câteva au ecrane OLED ușor mai avansate.

De unde să cumpărați un pulsoximetru

Odată ce v-ați decis să cumpărați un pulsoximetru, asigurați-vă că alegeți un vânzător cu o bună reputație. Verificați politica lor de retur și aruncați o privire la unele recenzii ale utilizatorilor înainte de a cumpăra. Majoritatea farmaciilor vând pulsoximetre dar le puteți găsi și online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri