Caută
Close this search box.

Dacian Cioloş îl acuză pe Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de mediator

dacian cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de mediator şi a fost chiar naşul coaliţiei PNL-PSD. Formaţiunea nu va participa la consultările de la Cotroceni.

”USR va conduce opoziţia la acest bloc anti-reformator”, a afirmat Cioloş, precizând că parlamentarii formaţiunii nu vor vota Guvernul.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat că USR nu va participa la consultările de Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea formării noului guvern.

Dacian Cioloş a subliniat, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Parlament, că rezultatul acestor consultări este dinainte cunoscut: ”E un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut, iar participarea noastră doar ar legitima această mascaradă”.

Liderul USR a reamintit răul făcut de PSD atât în justiţie, cât şi în ceea ce priveşte protestul din 10 August. ”USR nu va vota un guvern capturat de PSD, PSD – un partid care a masacrat legile justiţiei şi care a gazat cetăţenii români pe 10 august.

Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranţă de reformă a justiţiei şi legitimează în felul acesta un guvern care are toate premisele să revină la manevrele patentate de Iordache şi Nicolicea. USR devine principalul partid de opoziţie şi singurul partid care apără valorile democratice, europene şi autentic liberale.

Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României şi Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliţie PSD-PNL nu derapează de la reformele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la care miniştrii USR PLUS ţi-au adus întru totul contribuţia.

Ne vom asigura că cele 30 de miliarde câştigate de România în timpul mandatului USR vor ajunge cu adevărat în buzunarele românilor şi nu în conturile clientelei PSD şi PNL”, a subliniat Dacian Cioloş.

”Preşedintele Klaus Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de preşedinte al tuturor românilor şi s-a poziţionat ca fiind chiar naşul acestei monstruoase coaliţii PNL-PSD-UDMR.

USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN care din acest moment va deţine întreaga putere n statul român şi ştim ce s-a mai întâmplat când PSD s-a mai aliat cu PNL”, a declarat, luni, Dacian Cioloş.

Acesta afirmă că se va poziţiona în opoziţie.

”USR va conduce din acest moment opoziţia la acest bloc anti-reformator (…) Ne întoarcem în trecut mai degrabă decât să ne orientăm spre viitor (…) USR nu va vota un guvern capturat de PSD”, a mai declarat Cioloş.

Liderii formaţiunii nu vor participa la consultările de la Cotroceni care încep la ora ora 12.00. La 12.30 au fost invitaţi liderii USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri