Caută
Close this search box.

Daniel Dăianu despre rectificare : Dacă vrea bani, statul trebuie să se uite la ”plaja întinsă a privilegiilor”

daniel dăianu

Rectificarea bugetară a fost aprobată vineri de guvern. Chiar dacă nu s-a depășit ținta de deficit bugetar de peste 7 la sută, președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, spune la RFI că ar fi fost prudent ca executivul să profite de contextul mai favorabil și să ajusteze deficitele.

”De ce? Turbulențele vor persista și se pot chiar agrava, de la pandemie, la criza energetică. În plus, piețele financiare sunt supuse unui stres tot mai mare”, susține Daniel Dăianu.

Așadar, statul ar fi fost mai înțelept să dea dovadă de prudență.

Totuși, președintele Consiliului Fiscal crede că o schimbare a actualei filosofii fiscale ar permite statului să strângă venituri mult mai mari.

O mai bună colectare și combaterea evaziunii fiscale sunt două instrumente dar Daniel Dăianu crede că statul poate inspecta și ”plaja întinsă a privilegiilor”, chiar dacă există presiuni mari pentru protejarea acestora. Daniel Dăianu mai spune că ”solidaritatea” nu ar trebui deconsiderată, dimpotrivă.

Citește și: Premierul Ciucă, avertisment pentru miniștri înainte de minivacanță

Tot pe ideea de solidaritate, Daniel Dăianu spune că nu consideră greșite promisiunile făcute în programul de guvernare, câtă vreme majorările de pensii și salarii vor fi bine calculate și mai ales țintite strict către categoriile vunerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri