Caută
Close this search box.

Dosarul Colectiv. Completul de judecată a fost recuzat de victime, pentru lipsă de imparțialitate vădită

dosarul colectiv

Unul dintre avocații din Dosarul Colectiv i-a recuzat, miercuri pe membrii completului care anterior au schimbat încadrările juridice, în ceea ce-l privește pe Piedone, precum și pe alți trei inculpați din dosar, cu statut de funcționari publici, la data faptelor.

Avocatul, reprezentant al unor părți civile din dosar, și-a întemeiat cererea de recuzare pe „lipsa de imparțialitate vădită” a completului de judecată, dar și pe faptul că instanța nu a motivat soluția prin care le-a schimbat încadrările juridice ale funcționarilor publici judecați în dosar.

Completul format din judecătorii Adina Pretoria Dumitrache (președinte), Carmen Găină și Andrei Iugan s-a retras, urmând ca alt complet să soluționeze cererea de recuzare.

Patru inculpați cu statut de funcționar public, din Dosarul Colectiv, printre care se numără primarul Cristian Popescu Piedone, s-au ales deja cu noi încadrări juridice, în procesul care-i vizează.

Concret, Piedone rămâne cu încadrarea de abuz în serviciu, dar scapă de „consecințele deosebit de grave” ale acestei infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri