Caută
Close this search box.

Dosarul de crimă Alec Baldwin: Avocații armurierului evocă un posibil „sabotaj”

alec baldwin

Accidentul care a luat viața unui cineast pe platourile de filmare din ”Rust” ar putea fi rezultatul unui „sabotaj”, au declarat miercuri avocații care îl reprezintă pe armurierul care încărcase arma letală folosită de actorul Alec Baldwin în timpul unei repetiții, potrivit AFP.

Hannah Gutierrez-Reed a fost armurierul responsabil pentru acest film, unde directorul de imagine Halyna Hutchins a fost rănită mortal pe 21 octombrie. A fost lovită de un glonț care se afla în revolverul care i-a fost înmânat lui Alec Baldwin și i l-a prezentat ca pe o armă inofensivă.

Avocații tinerei armuriere au declarat pentru televiziunea NBC că clientul lor a încărcat arma cu muniție dintr-o cutie de cartușe oarbe și că nu știa sursa glonțului responsabil pentru împușcătura fatala.

Presumăm că cineva trebuie să fi pus muniția reală în acea cutie. Dacă vă gândiți bine, persoana care a pus acea muniție reală în cutia cartuşului fals trebuie să fi vrut să saboteze lucrurile„, a spus Bowles.

Acesta este singurul motiv pentru a face așa ceva”, a insistat avocatul.

Nu au avut loc arestări în această etapă a anchetei, însă instanțele nu au exclus posibile urmăriri penale în cazul în care s-ar stabili responsabilități.

Șeriful din comitatul Santa Fe, care supraveghează ancheta, a spus că „a existat o anumită neglijență pe acest platou”.

Multe surse mass-media au menționat plecarea operatorilor angajați pe platoul de filmare cu câteva ore înainte de tragedie, în special din cauza preocupărilor cu privire la măsurile de siguranță și ca protest față de condițiile lor de muncă.

Presat să spună de ce un membru al echipei ar fi vrut să saboteze westernul, Jason Bowles s-a referit la acești angajați.

Sunt oameni care au părăsit filmarea, care au plecat pentru că erau nefericiți”, a spus el.

Există o perioadă de timp, aproximativ între orele 11.00 și 13.00 din acea zi, în care armele de foc erau uneori nesupravegheate” și în care sabotajul ar fi putut avea loc, a asigurat avocatul.

De ce armurierul a lăsat totuși aceste arme nesupravegheate?

Bowles a răspuns că Hannah Gutierrez-Reed acționa și ca „asistentă de recuzită” la cererea producției „Rust” și că ea îndeplinea acest rol în momentul accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri