Caută
Close this search box.

Explozie Beirut: Rusia va trimite Libanului imagini din satelit

Agenţia spaţială rusă Roscosmos îi va trimite Libanului imagini luate din satelit înainte şi după explozia masivă care a lovit portul Beirut în august 2020, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Dmitri Rogozin, potrivit Reuters.

În luna octombrie, preşedintele libanez Michel Aoun i-a solicitat ambasadorului rus, Aleksandr Rudakov, imagini din satelit filmate de Rusia în 4 august 2020, atunci când o deflagraţie puternică a lovit portul Beirut, omorând 215 oameni, rănind alţi 6.500 şi devastând cartiere întregi ale capitalei libaneze.

”Am semnat astăzi un document incluzând imagini destul de detaliate ca răspuns la o solicitare din partea conducerii libaneze”, a afirmat Rogozin, citat de Agerpres.

Ancheta asupra exploziei din portul Beirut este încă în desfăşurare. Numeroşi libanezi sunt furioşi întrucât la peste 14 luni de la deflagraţie nu a fost trasă la răspundere nicio oficialitate.

Arătate cu degetul pentru neglijenţă criminală, autorităţile de la Beirut au respins orice eventuală anchetă internaţională, iar apoi l-au demis în februarie pe primul judecător local însărcinat cu efectuarea anchetei, Fadi Sawan.

În luna mai, actualul magistrat însărcinat cu ancheta în acest dosar, Tarek Bitar, a cerut mai mai multor state imagini care au surprins explozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri