Caută
Close this search box.

Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, s-a predat FBI

steve bannon

Steve Bannon, consilier şi aliat al fostului preşedinte american Donald Trump, s-a predat luni FBI-ului după ce a fost inculpat pentru refuzul de a colabora cu comisia Congresului care anchetează rolul lui Trump în asaltul din 6 ianuarie al susţinătorilor săi asupra Capitoliului, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

”Dăm jos regimul lui Biden!”, a spus Bannon în faţa jurnaliştilor adunaţi la sediul FBI-ului din Washington, acuzând că tot ce se întâmplă în jurul respectivei anchete este doar gălăgie.

În vârstă de 67 de ani, Steve Bannon este unul din cei peste 30 de apropiaţi ai fostului preşedinte republican Trump convocaţi de comisia Camerei Reprezentanţilor să depună mărturie în ancheta privind asaltul de la Capitoliu.

El a fost inculpat pentru refuzul de a se prezenta în faţa acestei comisii, alcătuită majoritar din democraţi, şi de a-i transmite documente, invocând dreptul foştilor preşedinţi de a păstra confidenţiale unele documente şi discuţii.

Steve Bannon riscă între o lună şi un an de închisoare pentru fiecare din cele două capete de acuzare. Pe 6 ianuarie el nu mai avea nicio funcţie oficială, dar respectiva comisie susţine că el pare să fi vorbit cu Trump despre manifestaţie în zilele anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri