Caută
Close this search box.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili ar fi fost lovit, în spitalul penitenciar

mihail saakaşvili

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a denunţat că ar fi fost lovit în spitalul penitenciar, în care a fost transferat din închisoarea în care se afla în greva foamei, de mai bine de o lună, transmite EFE.

„Scopul transferului meu aici este să mă lichideze fizic, la cererea lui (Vladimir) Putin”, a scris Saakaşvili, într-o scrisoare difuzată de avocaţii săi.

Fostul preşedinte georgian a subliniat că a fost păcălit pentru a putea fi dus la spitalul penitenciar, în condiţiile în care înaintea transferului i s-a comunicat că va fi internat într-o clinică din oraş.

„M-au dat jos din maşină, m-au trântit la pământ şi m-au lovit de mai multe ori, în grumaz. M-au târât de păr, iar eu, evident, m-am opus”, a explicat fostul lider georgian.

Saakaşvili le-a cerut susţinătorilor săi să continue protestele, deoarece „trebuie salvată ţara, căzută în mâinile delincvenţilor şi aflată pe marginea prăpastiei”.

După cum a informat Serviciul Penitenciar, Saakaşvili a fost transferat la un spital arondat închisorii, „pentru a evita deteriorarea stării sale de sănătate”, dat fiind că fostul preşedinte georgian era în greva foamei de 39 de zile, de la data internării.

Preşedinte pro-occidental al Georgiei în perioada 2004 – 2013, considerat acum liderul opoziţiei, Mihail Saakaşvili a revenit în ţară din Ucraina, pe 1 octombrie, după un exil de opt ani.

Arestat imediat, a fost închis, întrucât era condamnat pentru abuz de putere, sentinţă pe care o consideră însă motivată politică. Potrivit avocatei poporului din Ucraina, Liudmila Denisova, Saakaşvili a slăbit 20 de kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri