Caută
Close this search box.

Germania pe cale să introducă regula 3-G, de protecţie contra infecţiilor, la locul de muncă

regula 3-G

Posibila viitoare coaliție guvernamentală din Germania – SPD, Verzii și FDP – a introdus regula 3-G, la locul de muncă, în noul proiect al Legii privind protecția împotriva infecțiilor, conform Süddeutsche Zeitung.

Cu regula 3-G, doar cei care au fost vaccinați, cei care au trecut prin boală sau care pot prezenta un test PCR/antigen negativ actual ar trebui să poată merge la muncă, în viitor. Practic, cei nevacinați trebuie să prezinte un test negativ în fiecare zi.

Ministerul Federal al Muncii ar trebui să elaboreze o formulare pentru proiectul de lege, care urmează să fie adoptat de Guvern săptămâna viitoare. Noul proiect va include și la modul în care încălcările acestei reguli 3-G vor fi pedepsite la locul de muncă, dar și cum vor fi finanțate testele.

În prezent, fiecare angajat are dreptul ca angajatorul său să-i ofere două teste pe săptămână; acest lucru ar trebui să rămână valabil. În plus, testele rapide gratuite pentru toată lumea, așa-numitele teste cetățenești, ar urma să fie reintroduse.

O regulă 3-G la locul de muncă este deja în vigoare de pe 9 noiembrie, în Bavaria, unde se înregistrează în prezent un număr deosebit de mare de infectări cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri