Caută
Close this search box.

Grav accident auto în Bulgaria, soldat cu 45 de morţi, dintre care 5 copii

Cel puţin 45 de persoane (46, potrivit agenţiei de presă bulgare BTA – n.r.), printre care 5 copii, au murit în noaptea de luni spre marţi în Bulgaria într-un accident de autocar care a luat foc, informează AFP.

Potrivit primelor informaţii, victimele erau originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul.

Însă, potrivit poliţiei, doar cei doi şoferi erau din Macedonia, în timp ce pasagerii erau „toţi albanezi”.

„Singurul lucru clar este că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare macedonene”, a comentat premierul bulgar interimar Stefan Ianev, care s-a deplasat la locul accidentului şi a refuzat să ofere detalii asupra cetăţeniei victimelor.

Drama a survenit în jurul orelor locale 02:00 (00:00 GMT), pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT.

„Şapte pasageri au fost salvaţi” şi evacuaţi spre un spital din capitală: două femei şi cinci bărbaţi, a adăugat el.

„Şoferul a murit imediat, prin urmare nu era nimeni care să deschidă uşile” autocarului şi să le permită pasagerilor să se salveze din incendiu, a explicat şeful poliţiei naţionale bulgare Stanimir Stanev, la un alt post, citat de Agerpres.

Autocarul a izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit. Drumul a fost recent renovat cu fonduri UE, unde Bulgaria este membră din 2007.

Foto: REUTERS/Stoyan Nenov

Cincizeci şi doi de pasageri, dintre care doisprezece minori, se aflau la bordul autocarului, care venea dinspre Istanbul şi se îndrepta spre Skopje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri