Caută
Close this search box.

În Parlament, încep azi audierile ministrilor din Guvernul Ciucă. Votul de învestire, joi

Audierea miniştrilor din noul Guvern de coaliţiei, propus de Nicolae Ciucă, va avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, în Parlamentul României.

Audierea miniștrilor Guvernului PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă va începe la 10.00, iar primii trei programați de la această oră sunt: Lucian Romașcanu (propus de PSD pentru Ministerul Culturii), Adrian Chesnoiu (propus de PSD pentru Ministerul Agriculturii) și Eduard Novak (UDMR, Ministerul Sportului).

Ultimii trei programați, de la 17.10 și până la 17.45, sunt: Lucian Bode (PNL, Ministerul Afacerilor Interne), Gabriela Firea (PSD, Ministerul Tineretului și Familiei) și Daniel Cadariu (PNL, Ministerul Întreprinderilor mici și mijlocii și Turismului).

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marți la Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare. Înaintea acestui pas procedural, PSD a decis că prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, este propunerea social-democraților pentru postul de vicepremier.

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe următoarele principii: rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale. E pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiţii vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB, deci creștem de la 5,5 la 7”, a spus premierul desemnat.

Citește și: Ce se va schimba în Sănătate în programul Guvernului Ciucă

Foto: Agerpres

Votul pentru învestirea Guvernului coaliţiei PNL-PSD-UDMR ar urma să aibă loc joi, într-un plen reunit al Parlamentului.

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Premier: Nicolae Ciucă
Vicepremieri: Sorin Grindeanu (PSD) și Kelemen Hunor (UDMR)
Miniștrii PSD:
Finanțe -Adrian Câciu
Transporturi – Sorin Grindeanu
Munca – Marius Budăi
Sănătatea – Alexandru Rafila
Agricultura – Adrian Chesnoiu
Economie – Florin Spătaru
Apărare – Vasile Dîncu
Cultură – Lucian Romașcanu
Tineret și Familie – Gabriela Firea

Miniștrii PNL:
Justiţie – Cătălin Predoiu
Fondurile Europene – Dan Vîlceanu
Digitalizare – Florin Roman
IMM și Turism – Daniel Cadariu
Interne – Lucian Bode
Educație – Sorin Cîmpeanu
Energie – Virgil Popescu
Externe – Bogdan Aurescu

Miniștrii UDMR:
Dezvoltare, Lucrări Publice și Administrație – Cseke Attila
Mediu – Tanczos Barna
Sport – Eduard Novak

Până când va fi Nicolae Ciucă premierul României. Cum va funcționa „rotativa”

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă ar urma să conducă Executivul pentru următorul an și jumătate, în condițiile în care noua coaliție PNL-PSD-UDMR a stabilit un sistem de rotație pentru șefia Guvernului.

După un an și jumătate, Guvernul ar urma să fie condus de un premier PSD, potrivit înțelegerii actuale intre PNL și PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri