Caută
Close this search box.

Înalta Curte: Închiderea sălilor de sport este un abuz al Guvernului

nchiderea sălilor de sport este un abuz al Guvernului. O instanță din Timișoara a dat acest verdict și a anulat hotărârea dată de Executiv pe motiv că autoritățile nu au putut demonstra că sălile reprezintă un potențial focar de infecție.

Sentința a fost menținută și de judecătorii de la Înalta Curte din București, așa că decizia se aplică la nivel național. În aceste condiții, patronii sălilor de sport afectați de această restricție în perioada stării de alertă pot cere daune, potrivit TVR.

Activitatea sălilor de sport a fost suspendată în luna martie printr-o hotărâre de guvern aplicată în timpul stării de alertă. Era o restricție care trebuia aplicată în localități cu incidență mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori. Inclusiv în Timișoara, unde patronul mai multor săli de fitness a contestat hotarârea Executivului în instanță.

Sentința a venit câteva luni mai târziu la Curtea de Apel Timișoara: judecătorii le-au dat dreptate patronilor de săli de sport.

Guvernul a pierdut și apelul făcut la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrații au menținut sentința dată de instanța din Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri