Caută
Close this search box.

Judecătoarea Andreea Chiş şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de președinte CSM

Judecătoarea Andreea Chiş, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat, joi, că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului.

„Cred că este momentul oportun pentru a vă spune că înţeleg să îmi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al CSM pentru anul viitor şi (…) urmează să depun şi un proiect de candidatură pe care veţi avea timp suficient să îl citiţi.

Am scris împreună cu Mihai (Bălan – n.r.) şi Bogdan (Mateescu – n.r.) un proiect de candidatură încă din urmă cu doi ani pe care l-a prezentat Mihai la vremea respectivă şi pe care şi l-a însuşit Bogdan – sigur, cu observaţiile personale anul trecut. Îmi menţin în totalitate acele lucruri pe care le-a trecut în proiect şi în care cred în continuare”, a anunţat Andrea Chiş, în cadrul şedinţei de joi a Plenului CSM, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că este nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit proiecte începute, având în vedere că următorul bilanţ al Consiliului va fi pentru un mandat întreg.

„Însă, în afară de un proiect obişnuit, cred că trebuie să avem în vedere că bilanţul următor nu va fi bilanţul pe un an de zile al Consiliului, ci va fi bilanţul pentru şase ani, pentru un mandat întreg. Aşadar, proiectul trebuie să se refere la acest lucru.

E nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit multele proiecte pe care le-a început şi care sunt coordonate de colegii noştri din Consiliu şi din staff. Şi este nevoie să organizăm alegerile şi să facem o trecere lină către noul consiliu căreia trebuie să îi asigurăm cele mai bune condiţii. Şi cred că din acest punct de vedere preşedintele ales pentru anul viitor va avea un rol extrem de important”, a spus judecătoarea Andreea Chiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri