Caută
Close this search box.

Jurma: Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, pe trendul actual

jurma

Epidemiologul Octavian Jurma afirmă că majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie, înainte de sărbători, dacă trendul actual se menţine constant şi dacă se respectă restricţiile.

Judeţul Sibiu ar fi, potrivit estimărilor medicului, singurul care pe 28 decembrie ar avea incidenţă de peste 9 la mie, explicaţia sa fiind că judeţul este în creştere masivă, în ultima perioadă, cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare, când s-a subestimat incidenţa.

Tot pe 28 decembrie, judeţele Argeş, Bihor şi Vâlcea vor avea peste 3 la mie incidenţă. Octavian Jurma a prezentat prognoza simplă a incidenţei pe judeţe, în perioada următoare.

”Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie, înainte de sărbători, dacă trendul actual se menţine constant. Vă atrag atenţia că prognoza în această perioadă este puternic influenţată de măsurile luate şi conformarea populaţiei cu acestea.

Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor, care poate accelera ieşirea din valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente”, a scris epidemiologul, pe Facebook.

”Nu sunt sigur că nu sunt alocările din urmă de vină. Sunt nişte evoluţii foarte dubioase, la nivel de judeţ”, afirmă epidemiologul, despre Sibiu, care, într-un alt comentariu, adaugă: ”Sibiu e un outlier clar, dar pot fi alocări din urmă când probabil s-a subestimat masiv incidența”.

Octavian Jurma a mai precizat că ”deschiderea şcolilor în format fizic la o incidenţă mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri