Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor: PNL să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri

kelemen hunor

Liderul UDMR, Hunor Kelemen, le transmite partenerilor de coaliție de la PNL că „trebuie să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri” și că formațiunea pe care o conduce „nu va face parte din marea coaliție ca element decorativ”.

Coaliția PSD-PNL-UDMR s-a lovit de un nou obstacol, cu două zile înainte de a merge la consultările de la Palatul Cotroceni, din cauza neînțelegerilor în ce privește împărțirea ministerelor, iar UDMR a amenințat inclusiv cu părăsirea coaliției.

„Dacă este nevoie de noi în această coaliție, colegii noștri din PNL vor trebui să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte din marea coaliție ca element decorativ, vrem să fim acolo în funcție de ponderea noastră politică. Vrem să muncim, iar miniștrii Uniunii și-au dovedit valoarea.

În cadrul negocierilor de vineri, am reușit să mergem mai departe cu elaborarea programului de guvernare. Creșterea pensiilor cu rata inflației sau puțin peste inflație poate fi realizată anul viitor. Cu toate acestea, partea de sprijin familial, pe care o considerăm importantă, nu a fost încă finalizată, sistemul actual nu este eficient și trebuie îmbunătățit semnificativ.

Am convenit în linii mari asupra desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), și am finalizat textul acordului de guvernare. Nu există încă un acord pentru revizuirea Constituției, dar știm cu toții că acest lucru este necesar”, a scris liderul UDMR, pe Facebook.

Vineri, un nou blocaj a apărut în formarea coaliției după ce PNL a cerut Ministerul Dezvoltării, punând UDMR în situația de a nu avea niciun minister important în viitorul cabinet. Marcel Ciolacu a declarat, la rândul său, că nici PSD nu rămâne în coaliție dacă UDMR o va părăsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri