Caută
Close this search box.

Kyle Rittenhouse, tânărul care a împușcat trei oameni, la protestele din SUA, găsit nevinovat

kyle rittenhouse

Kyle Rittenhouse, tânărul care a omorât doi oameni și a rănit un al treilea în timpul protestelor de anul trecut din Kenosha, Wisconsin, a fost găsit nevinovat de toate capetele de acuzare, anunță CNN.

Luni au avut loc pledoariile finale ale acuzării și apărării în procesul lui Kyle Rittenhouse. Vineri, după mai multe zile de deliberări, juriul l-a găsit nevinovat pentru toate cele cinci capete de acuzare împotriva lui, potrivit CNN.

El a fost acuzat că anul trecut, când avea 17 ani, a împușcat trei oameni în timpul protestelor violente din orașul american Kenosha, care au urmat uciderii de către poliție a unui bărbat de culoare.

După citirea verdictului de către juriu, Rittenhouse, care a ascultat în picioare, s-a prăbușit pe scaun, tremurând puternic și aproape a izbucnit în plâns. O avocată din echipa lui i-a oferit o sticlă cu apă.

Elie Honig, analist CNN pe probleme legale, afirmă că verdictul juriului nu poate fi atacat, astfel că nu va exista un apel împotriva deciziei.

„E gata. Acuzarea nu poate face apel. Un verdict de nevinovăție este definitiv. Este finalul procesului împotriva lui Kyle Rittenhouse”, a spus analistul. El arată că legea statului Wisconsin în general este în favoarea inculpaților care susțin că au fost în legitimă apărare – așa cum s-a apărat și Kyle Rittenhouse.

Kenosha a fost scena unor proteste violente anul trecut în august, după ce poliția a împușcat un bărbat de culoare, Jacob Blake. Cazul avea loc la trei luni după moartea lui George Floyd, care a declanșat protestele Black Lives Matter pe întreg teritoriul Statelor Unite.

Însă, pe lângă distrugerile devenite obișnuite la astfel de proteste, evenimentele din Kenosha au avut un deznodământ mult mai tragic: doi oameni au murit împușcați, iar un al treilea a fost rănit.

Autorul a fost identificat în persoana lui Kyle Rittenhouse, un adolescent de 17 ani, care care venise înarmat la protest, de partea autorităților, alături de alți civili înarmați care încercau să păzească proprietățile de a fi distruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri