Caută
Close this search box.

Lia Olguța Vasilescu: Logic ar fi să intrăm la guvernare cu un premier PSD

Olguţa Vasilescu

Întrebată dacă își menține declarația potrivit căreia „se impune” intrarea PSD la guvernare, Lia Olguța Vasilescu a afirmat:

„Sigur. Nici nu cred că există o altă variantă la ora actuală pentru că PNL nu mai are numărul de parlamentari pe care îl avea acum trei zile, deci o încercare a lor de a reface coaliția cu USR și cu UDMR ar fi imposibilă pentru a le asigura numărul de voturi necesare, poate doar dacă ar lua în combinație și AUR, ceea ce nu cred că va fi cazul, și atunci singura lor variantă de a rămâne la guvernare este să coopteze PSD, ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de la început, adică de anul trecut, de când noi am câștigat alegerile, să nu uităm acest lucruri”, a declarat Olguța Vasilescu la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Întrebată dacă PSD vrea să intre la guvernare cu un premier propriu sau mai degrabă cu unul independent ori din PNL, ea a adăugat:

„Logic ar fi să intrăm la guvernare cu un premier PSD. Repet, noi am câștigat alegerile, iar la ora actuală cel mai mare grup parlamentar este cel al PSD, dar probabil că mâine dimineață va fi întrunită conducerea partidului, se va da un mandat unei echipe de negociere și de aici încolo urmează să se întâlnească și să discute toate aceste lucruri. La acest moment, noi nu avem o altă decizie luată în conducerea PSD decât cea de astăzi, de la prânz, când am decis că nu vom susține guvernul Ciucă minoritar”.

„Noi putem să ne asumăm orice fel de portofoliu. Cred că după doi ani de guvernare de dreapta începe să realizeze lumea că, totuși, specialiștii cei mai buni din România au fost ai PSD. (…) Mă refer la toate ministerele.

Da, și la Justiție am avut miniștri foarte buni. (…) Eu cred că ne vom concentra pe ministerele economice, pe ministerele de fonduri europene sau de dezvoltare, pe ministerele care se referă la protecția socială, agricultură”, a mai afirmat Olguța Vasilescu luni seara, la postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri