Caută
Close this search box.

Managerul SCJU Ploieşti, Bogdan Nica: Faptul că s-a întâmplat nu înseamnă că am greşit fundamental, probabil că eroarea e de sistem

bogdan nica

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, susţine că medicii din toate spitalele au fost puşi în situaţia de a nu supraaglomera unităţile, lăsând bolnavi în curte, sau de a-i primi pe aceştia în saloane, cu riscul de a se ajunge la concentraţii mari de oxigen în secţiile COVID. ”Faptul că s-a întâmplat nu înseamnă că am greşit fundamental, probabil că eroarea e de sistem”, declară medicul.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, spune că în ultima perioadă atât managerii de unităţi sanitare cât şi medicii au fost puşi în situaţia de a respecta planul de rezilienţă şi de a lăsa bolnavi în curte, ca să nu supraaglomereze spitalele, sau de a primi bolnavi în saloane ”cu riscurile de rigoare, menţinând aceste norme transmise de minister”.

”Am fost puşi în această situaţie noi şi alte spitale. Unele au avut incendii, altele nu, cum nu am avut nici noi până acum. Faptul că s-a întâmplat nu înseamnă că am greşit fundamental, probabil că eroarea e de sistem. Probabil că nişte norme ar trebui să existe clare probabil că nişte măsuri trebuie luate, poate cu ani de zile în urmă, acuma nu putem da timpul înapoi”, a afirmat, joi după amiază, într-o conferinţă de presă, medicul.

Întrebat dacă ia în calcul să demisioneze, după ce doi oameni au murit carbonizaţi în spitalul pe care îl conduce, medicul a răspuns că ”dacă Consiliul Judeţean (în administrarea căruia este spitalul – n.r.) crede că asta e soluţia, da”.

”Asta este o decizie personală pe care o voi lua în cursul zilei de azi. Dar până atunci, trebuie să răspund în faţa organelor de anchetă, nu plec din faţa unei nenorociri, nu mă dau la o parte şi nu închid telefonul, vă răspund la întrebări. Cred că asta trebuie să facem toţi”, a adăugat managerul, referindu-se la demisia sa.

Acesta a mai spus: „„Regret enorm ce s-a întâmplat şi mă consider principalul vinovat”.

În legătură cu unele declaraţii contradictorii pe care le-a dat cu privire la existenţa unei autorizaţii emise de ISU , managerul a explicat: ”În şocul în care am fost de dimineaţă, e posibil să fi spus inexactităţi şi de aia le corectez acum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri