Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu: Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României

marcel ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a spus, vineri, întrebat dacă PSD ar accepta un premier de la PNL, că ”crede că şi Florin Cîţu a realizat că nu mai poate fi prim-ministru” şi a menţionat că este important să se ia măsuri urgente, *pentru a trece de această perioadă grea, până în februarie, martie. Liderul PSD a mai anunţat că a discutat cu PNL să se realizeze o rectificare bugetară, urgent, prin iniţiativă legislativă, pentru a ajuta administraţiile locale care au probleme cu încălzirea.

”Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României, ceea ce este un lucru foarte important”, a spus Ciolacu, întrebat dacă PSD ar accepta varianta unui premier PNL.

El a arătat că o guvernare PNL-PSD ”este cea mai bună soluţie în acest moment”.

”Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară, pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu îşi permite în acest moment o astfel de abordare iar cei de la IMM-uri şi antreprenorii mi-au confirmat şi astăzi această teamă a mea că România nu mai poate continua în această criză politică”, a spus el.

Preşedintele PSD a arătat că cele două partide au avut o primă întâlnire şi vor continua să discute şi poate voi ajunge la priorităţile românilor şi vor continua în direcţia corectă. El a anunţat că a cerut Guvernului execuţia bugetară pentru a vedea dacă pot fi majorate pensiile şi salariile.

”Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîţu şi ministrului de Finanţe a fost execuţia bugetară, aşa am început discuţia. Între timp, a fost transmisă şi o să ne uităm foarte atent pe ea astfel încât să nu minţim românii, ce se poate anul acesta şi care sunt priorităţile pentru anul viitor.

Priorităţile vin odată cu legea bugetului, săptămâna viitoare sper să avem deja discuţile mai înaintate şi să venim cu o rectificare bugetară aşteptată mai ales de autorităţile locale pentru a depăşi această criză energetică”, a spus Ciolacu.

El a precizat că rectificarea se va face prin iniţiere legislativă, pentru că Guvernul nu poate da Ordonanţe, fiind demis.

Despre o guvernare pe 7 ani PNL-PSD, Ciolacu a spus: ”Nu a vorbit nimeni, prioritatea mea este să vedem ce se poate face până în februarie, martie şi priorităţile mandatului, e foarte important să depăşim această perioadă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri