Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu spune că ”e o necesitate” certificatul verde, după ce PSD l-a respins în Senat

marcel ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că certificatul verde reprezintă o prioritate.

Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români. L-am urmărit şi eu ieri pe domnul Rafila şi la televizor, am vorbit cu dânsul la telefon, am vorbit şi cu liderul de grup, cu domnul Simonis şi am văzut amendamentele pe care le propune şi domnul Cercel pentru acest certificat verde şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români„, a spus Ciolacu sâmbătă, la sediul central al PSD.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, vineri, că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură, în contextul valului patru al pandemiei, pentru a nu se închide din nou economia, motiv pentru care, cât de curând, vor fi introduse în Parlament amendamente în acest sens.

Senatorii au respins în 27 octombrie proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege, care acum va ajunge la Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri