Caută
Close this search box.

Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii: Secretarul de stat, propus din partea societății civile

Federatia Neguvernamentala Antidrog, CIADO România impreuna cu organizatiile fondatoare si afiliate, iau in calcul sa propuna din partea societatii civile pentru Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de sanse secretarul de stat pentru tineret, anunță Gigel Lazăr, președintele FNA.

Expertiza celor 14 ani in materie de programe pentru FAMILIE targetate atat pentru parinti cat si pentru tineri, dimensiunea gestionarii celor mai complexe programe outdoor si indoor cu peste 6.8 milioane participanti si experienta neplacuta a modului cum au fost gestionate politiicle de tineret, ne determina sa dorim SIGURANTA unor politici pentru TINERI predictibile si sustenabile. Desemenea vor fi ample consultari interne in urmatoarele zile si pe 10 decembrie vom comunica decizia noastra. Consultarile vor fi si cu partenerii institutionali din 21 judete fie ca vorbim de parinti, elevi sindicate din invatamant.
Nu stim cat de agreata va fi ideea noastra de catre partidele politice, nu stim carui partid ii revine pozitia de secretar de stat pentru politicile de tineret in urma negocierilor, dar stim cert ca propunerea noastra va avea sustinerea reprezentativa tocmai a celor carora se adreseaza politicile pentru tineret.
Partidele politice nu au nici-o obligatie de a accepta propunerea societatii civile ce este complementara aplicarii politicilor statului , dar au obligatia ca politicile de tineret sa fie gestionate de un secretar de stat performant. Societatea civila a evoluat, tinerii au evoluat, profilul psihologic al tanarului secolului XXI este unul in permanenta schimbare. Avem convingerea ca liderii partidelor din arcul guvernamental Marcel Ciolacu, Florin Cîţu, Kelemen Hunor si in special ministrul Gabriela Firea vor intelege demersul nostru la justa sa valoare. Dupa ce din CIADO România in cei 14 ani a fost numit un ministru, secretari de stat, purtatori de cuvant pentru unele ministere, la nivel local consilieri ai presedintilor Consiliilor judetene sau primari nu postul in sine este important pentru noi, ci ceea ce OMUL din acea demnitate poate face pentru familii, pentru tineri. Vrem GARANTIA performantei si nu inca un demnitar ce nu intelege nimic sau unul ce a mai fost prin zona si a avut performante nerelevante! Indiferent cine va fi secretar de stat pentru politicile de tineret va avea sprijinul nostru pentru o perioada de 3 luni, timp in care sa vedem conceptul de management, propunerile de politici publice in materie”, se arată în postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri