Caută
Close this search box.

Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Să le fie ruşine liberalilor care au votat alianţa cu PSD!”

mircea hava

Europarlamentarul liberal Mircea Hava, fost președinte al PNL Alba și fost primar al municipiului reședința de județ Alba Iulia, 24 de ani, critică decizia de a se guverna alături de PSD, ceea ce va duce partidul la 10%.

”Să le fie rușine”, le-a transmis Hava colegilor de partid care au votat pentru începerea negocierilor cu social-democrații, afirmând că avea alte așteptări de exemplu de la primarul din Cluj, Emil Boc.

Mircea Hava a fost întrebat ce le transmite colegilor liberali care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD și a afirmat:

”Le transmit un mesaj poate mai dur, mai rău: Să le fie rușine! Să le fie rușine, pentru că își bat joc de munca de ani de zile a unor oameni care au crezut în ceea ce înseamnă dreapta (…)

Nu aș fi crezut de colegii din Moldova, de domnul Flutur, de domnul Boc că pot să se alieze într-o asemenea construcție, care nu a dovedit altceva decât că duce partidul acolo unde nu trebuie, acolo unde nu a dorit nimeni”.

Hava crede că această decizie va duce partidul undeva la 10%.

”Coborârea deja este vertiginoasă și eu cred că PNL-ul se va cantona în jur de 10%. Din păcate trăim într-o epocă în care nu mai contează partidul, ci contez ‘eu’. Eu vreau, eu vreau să fac, eu vreau să fiu”, a mai afirmat liberalul, citat de news.ro.

Întrebat cine este ”eu”, Hava a precizat: ”Acea echipă câștigătoare, cu toți cei care sunt acolo. Unii care își fac deja o meserie din a fi miniștri, alții care doresc nespus să fie miniștri pentru câteva secunde, altul care dorește să fie prim-ministru, chiar dacă va fi doi ani da, doi ani ba.

Tot felul de propuneri care nu te fac decât să zâmbești și să îți dai seama că este evidentă această dorință a lor de a fi ei acolo, indiferent de ceea ce se întâmplă în țară”.

Mircea Hava are și un mesaj pentru alegătorii PNL, mai ales pentru cei care au ales partidul pentru mesajul anti-PSD:

”În primul rând, eu îmi cer scuze față de oamenii care au votat așa cum le-am spus eu (…) Îmi pare rău că i-am mințit, făcând parte din Partidul Național Liberal.

Spun făcând parte din Partidul Național Liberal pentru că, în urma declarațiilor pe care le-am făcut și înainte, mi s-a spus că sunt un critic al partidului. Așa cum cred că i s-a spus și lui Orban, mi s-a transmis și mie (…) că urmează să fiu dat afară.

Mă deranjează că mi s-a spus lucrul ăsta, eu fiind unul dintre cei care am clădit acest partid. Am muncit foarte mult ca să facem acea unire dintre PNL și PDL. Dar partidul nu știu să fie trecut pe nici o carte funciară, în care apar proprietari”.

PNL și PSD negociază în aceste zile pprogramul de guvernare pe capitole, dar și structura și componenţa viitorului guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri