Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan: PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Urbanismul din Bucureşti, o golănie, PUZ-urile de sector, apogeul

nicuşor dan

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că instanţa a anulat definitiv planul urbanistic zonal Sector 6.

„Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul”, a adăugat el.

„PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul.

Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului rutier, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele.

Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen, iar prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei.

Bucureştiul are nevoie de dezvoltare şi de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Edilul general a reamintit că şi celelalte PUZ-uri de sector sunt contestate în instanţă.

„În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii verificarea legalităţii acestor PUZ-uri şi Prefectului Capitalei atacarea lor în instanţă. O cercetare penală este de asemenea în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018.

Găsiţi mai jos o analiză a legalităţii PUZ-urilor făcută de Primăria Capitalei şi o analiză a oportunităţii făcută de o echipă de urbanişti”, a completat primarul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri