Un prim caz suspect de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 omicron a fost depistat în Germania, la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hesse (vest), relatează AFP.

”Varanta omicron este, din câte se pare, deja prezintă în Germania”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul regioal însărcinat cu Afaceri Sociale Kai Klose, informează News.ro.

Teste realizate vineri seara unui pasager care a sosit din Africa de Sud pe aeoportul din Frankfurt au relevat ”mai multe mutaţii tipice (variantei SARS-CoV-2) omicron”, precizează el.

Această nouă variantă a noului coronavirus, descoprită prim oară în Africa de Sud, este considerată ”îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătătţii (OMS).

Ea ar prezenta un risc mare de contagune faţă de alte variante – inclusiv faţă de varianta indiană (delta), care este dominantă, foarte contagioasă.

”Din cauza acestei suspiciuni puternice, această persoană a fost plasată în carantină la domiciliu. Analiza completă a rezultatelor este încă în curs”, a subliniat ministrul regional.

Noua variantă omicron a fost depistată deja în Europa, în Belgia.

Omicron a fost depistată, de asemenea în Malawi, în Israel, la o persoană care s-a întors din Malawi, în Botswana şi la Hong Kong.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here