Marian Neacşu, un ultrareacţionar ajuns în PSD din PRM, ar urma să devină secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Prin secretarul general, PSD va avea controlul complet asupra acţiunilor prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Social-democraţii îşi definitivează miniştrii din Cabinetul Ciucă, lista Guvernului şi programul de guvernare urmând să fie depuse marţi, în Parlament.

Miercuri, vor fi audiaţi miniştrii, iar joi se va da votul de învestire, în plenul reunit. Potrivit unor surse din PSD, Secretariatul General al Guvernului ar urma să fie condus de Marian Neacşu, care a fost numit de Parlament, în 2019, vicepreşedinte la ANRE.

Marian Neacşu a fost secretarul general al PSD şi preşedinte al organizaţiei PSD Ialomiţa. În 2017, a fost numit în funcţia de consilier onorific pentru relaţia cu Parlamentul al premierului Sorin Grindeanu.

În tot timpul mandatelor lui Sorin Grindeanu (cu excepţia cabinetului interimar) şi Mihai Tudose, a fost practic umbra acestor premieri. Se spunea că este pus de Liviu Dragnea să aibă grijă ca totul să fie sub controlul său.

În 2019, a fost numit de Parlament vicepreşedinte la ANRE.

Sorin Grindeanu urmează să fie unul dintre vicepremierii din Cabinetul Ciucă, celălalt vicepremier fiind Kelemen Hunor, de la UDMR.

În PSD mai sunt discuţii în privinţa unor portofolii. Astfel, la Economie, unde este vehiculat numele lui Radu Oprea, a apărut şi varianta Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Şi la Apărare, unde este Vasile Dîncu, sunt discuţii privind nominalizarea acestuia.

Lista miniştrilor PSD

În Cabinetul Nicolae Ciucă, miniştrii PSD vor fi:

Secretar general al Guvernului – Marian Neacşu – rang de ministru
Ministerul Finanţelor – Adrian Câciu
Ministerul Sănătăţii – Alexandru Rafila​
Ministerul Apărării – Vasile Dîncu
Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii – Marius Budăi
Ministerul Familiei – Gabriela Firea
Ministerul Culturii – Lucian Romaşcanu
Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu
Ministerul Economiei – Radu Oprea / Florin Jianu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.