Caută
Close this search box.

Polonia susţine că Belarus a schimbat tactica, în criza migranţilor

criza migranţilor

Belarus şi-a schimbat tactica în criza cu Polonia, îndreptând acum grupuri mai mici de migranţi către mai multe puncte de-a lungul graniţei de est a UE, a declarat sâmbătă ministrul polonez al apărării.

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că această problemă va dura luni de zile”, a declarat ministrul polonez Mariusz Blaszczak, pentru postul de radio RMF FM, conform lefigaro.fr.

„Acum, migranţii şi serviciile din Belarus au adoptat o metodă puţin diferită… Grupuri mai mici de oameni încearcă să treacă graniţa prin multe locuri”, a spus el. La acestea s-au adăugat o mulţime de 200 de oameni înarmaţi cu pietre şi gaze lacrimogene, atacuri dirijate „fără îndoială de serviciile din Belarus”, potrivit ministrului.

Occidentul acuză Belarus că a creat în mod artificial criza, prin aducerea de potenţiali imigranţi – mai ales din Orientul Mijlociu – şi lăsându-i la graniţă, promiţându-le trecerea uşoară în UE.

Belarus a negat acuzaţia, acuzând în schimb UE că nu a primit migranţi. Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a declarat pentru BBC că este absolut posibil ca forţele sale să fi ajutat oamenii să intre în UE, dar a negat că ar fi orchestrat operaţiunea.

„Suntem slavi. Avem inimă. Trupele noastre ştiu că migranţii merg în Germania… Poate i-a ajutat cineva ”, a spus el. „Dar nu i-am invitat aici”, a asigurat el.

Migranţii, în majoritate kurzi irakieni, au abandonat totul acasă, cheltuind mii de dolari pentru a zbura în Belarus, cu vize de turist, hotărâţi să ajungă în UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri