Caută
Close this search box.

Polonia susţine că un soldat belarus a încercat să tragă asupra trupelor de graniţă poloneze

polonia

Polonia a declarat vineri că un soldat belarus a încercat să tragă asupra trupelor de graniţă poloneze şi alţii să dărâme gardul de-a lungul graniţei, pe fondul creşterii tensiunii legate de valul de migranţi ce încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene din Belarus, relatează Reuters.

Varşovia şi UE acuză Belarus că stimulează migranţii ilegali să intre în Polonia şi în alte state UE prin teritoriul belarus pentru a face presiuni asupra blocului după sancţiunile pe care le-a impus asupra încălcărilor drepturilor omului de către Minsk. Belarus a respins în mod repetat acuzaţiile.

„Alte provocări la graniţă. Ieri, un soldat belarus a încercat să tragă (…) spre soldaţii polonezi”, a scris Ministerul Apărării polonez pe Twitter.

„La 100 metri distanţă, cinci belaruşi înarmaţi au încercat să distrugă gardul (nostru de la graniţă), strigând în acelaşi timp că vor împuşca soldaţi polonezi”, a adăugat ministerul.

Polonia a ridicat un gard de sârmă ghimpată de-a lungul graniţei, unde este în vigoare starea de urgenţă, pentru a nu lăsa să intre migranţii, şi intenţionează să construiască un zid înalt de 5,5 metri de-a lungul unei porţiuni de 180 km a frontierei.

Anton Bîhkovski, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Grăniceri al Statului Belarus, a declarat agenţiei de presă Sputnik Belarus că partea poloneză inventează faptele.

„Partea vecină continuă să escaladeze situaţia în jurul graniţei. Reprezentanţi ai Ministerul Apărării polonez sunt de fapt ei înşişi provocatori”, a declarat el citat de Sputnik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri