Caută
Close this search box.

Preot din Alba Iulia este cercetat penal după ce a continuat să oficieze slujbe, deşi era diagnosticat cu Covid

covid

Un preot din Alba Iulia este cercetat penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, el fiind suspectat că, deşi a fost diagnosticat cu Covid 19, a continuat să meargă la biserică şi să oficieze slujbe, relatează News.ro.

Părintele de la o biserică din cartierul Miceşti din Alba Iulia este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a mers la biserică, deşi trebuia să stea în izolare, fiind diagnosticat cu Covid 19.

Conform unor surse locale, prelatul a aflat diagnosticul sâmbătă, iar duminică a oficiat slujba la biserică şi două botezuri. De asemenea, luni a mers şi a oficiat o slujbă de înmormântare.

Potrivit alba24.ro, Arhiepiscopia Alba Iuliei a deschis propria anchetă.

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii legate de prezenţa fizică la sfintele slujbe a preotului Ioan Şopterean, paroh al parohiei Miceşti, în contextul confirmării infectării sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanţelor în care s-a petrecut această situaţie regretabilă. Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauţie şi protecţie sanitară şi a dispoziţiilor autorităţilor competente, îndemnând clerul şi credincioşii să sporească rugăciunile pentru sănătate şi pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Alba Iuliei pentru alba24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri