Caută
Close this search box.

Prinţul Harry l-ar fi avertizat pe patronul Twitter, înainte de asaltul de la Capitoliu

prinţul harry

Prinţul Harry a declarat marţi că el l-a „avertizat” pe patronul Twitter că platforma sa joacă un rol periculos în mobilizarea de extremişti pro-Trump în ajunul revoltei de la Capitoliul din Washington, pe 6 ianuarie.

„Am făcut schimb de mesaje cu Jack (Dorsey)”, patronul reţelei de socializare, a povestit prinţul Harry într-o conferinţă online organizată de Wired, o revistă americană specializată în tehnologii. L-am avertizat că platforma permite (utilizatorilor) să organizeze o lovitură de stat”, a continuat el. „Acest e-mail a fost trimis cu o zi înainte şi nu am primit răspuns”, scrie AFP.

La sfârşitul lui 2020, zvonul fals privind alegeri trucate, răspândit de fostul preşedintele american Donald Trump, a alimentat furia numeroşilor conservatori şi conspiraţionişti. Sute de persoane au pătruns în clădirea Congresului în timpul validării victoriei lui Joe Biden pe 6 ianuarie. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în timpul sau după atac.

În acest context, Facebook, Twitter şi alte mari platforme l-au interzis pe Donald Trump şi mişcările extremiste implicate în revolte.

Toate, conştiente de riscuri, au luate deja măsuri pentru a încerca să oprească dezinformarea şi recrutarea de către organizaţiile de extremă dreapta. Ele au fost considerate insuficiente de mulţi aleşi şi ONG-uri. Twitter a refuzat să comenteze afirmaţiile prinţului Harry.

„Internetul devine un bârlog al urii, divizării şi minciunilor. Nu este normal. Mai ales pentru oricine are copii”, a continuat el în timpul discursului despre dezinformare. „În calitate de fiinţe, în calitate de indivizi care au capacitatea de a face alegeri şi de a lua decizii, reţelele ar putea să-şi facă mai multe griji cu privire la siguranţa persoanelor”, a dezvoltat el.

Prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi soţia sa Meghan Markle s-au retras din monarhia britanică în 2020. Ei s-au mutat în Los Angeles şi semnează contracte profitabile, în special cu Netflix şi Apple TV+.

Harry a acceptat şi un post de conducere în cadrul unei companii de coaching cu sediul în San Francisco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri