Caută
Close this search box.

Programul Casa Verde Fotovoltaice . Peste 200 de clienţi ai Enel devin prosumatori

casa verde clasic

Un număr de 218 persoane fizice/locuinţe individuale beneficiază de sisteme fotovoltaice instalate de Enel, după ce s-au înscris în programul “Casa Verde Fotovoltaice”. Sistemele fotovoltaice implementate de Enel vor contribui la reducerea cu 153.000 de kg a gazelor cu efect de seră.

„Un număr de 218 persoane fizice/locuinţe individuale beneficiază de sisteme fotovoltaice instalate de Enel, după ce s-au înscris în programul ‘Casa Verde Fotovoltaice’. Pe lângă avantajul de a produce cea mai mare parte a energiei pentru nevoile proprii, prosumatorii, în funcţie de surplusul de energie vândut furnizorului şi injectat în reţeaua de distribuţie, primesc o sumă care se reduce din factura lunară de energie”, a anunţat grupul.

Cei 218 prosumatori au generat în acest an o cantitate totală de 115,5 MWh, suficientă pentru ca un televizor să funcţioneze neîntrerupt timp de 33.571 de zile sau 885 de PC-uri, timp de un an.

Sistemele fotovoltaice implementate vor contribui la reducerea cu 153.000 de kg a gazelor cu efect de seră, echivalentul unei cantităţi produse de aproximativ 115 maşini /an.

“Companiile Enel sprijină prosumatorii prin soluţii energetice adaptate nevoilor acestora, pentru eficientizarea consumului de electricitate. Prin implementarea acestor tehnologii, prosumatorii contribuie la un mediu înconjurător mai curat şi îşi asigură surse proprii de energie verde. Ne aşteptăm ca numărul persoanelor care doresc să îşi instaleze sisteme fotovoltaice să crească organic, fără a se limita la subvenţiile oferite de stat, pentru a beneficia de energia produsă cât se poate de aproape de locul de consum, cu emisii de CO2 la cote reduse şi la un cost al electricităţii mai mic”, a declarat Anamaria Marin, head of marketing service B2C, Enel.

Din septembrie 2019, companiile Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt autorizate de Administraţia Fondului pentru Mediu să participe la programul de instalare a panourilor fotovoltaice pentru persoane fizice, prin care statul subvenţionează cu până la 20.000 de lei, sau 90%, cheltuielile pentru montarea unui sistem fotovoltaic de cel puţin 3 kW.

Sistemele fotovoltaice, care pot fi monitorizate cu ajutorul unui computer sau smartphone, includ panouri fotovoltaice cu putere instalată de 3kW, un invertor solar cu o putere similară, un contor inteligent care măsoară cantitatea de energie produsă.

În plus, consultanţii companiilor Enel oferă şi consiliere pentru accesarea finanţării, întocmesc proiectul tehnic şi documentaţiile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, asigură consiliere pentru obţinerea avizului tehnic de racordare (ATR), a certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, dar şi pentru racordare şi punerea în funcţiune a sistemului.

Alături de segmentul rezidenţial, grupul Enel dezvoltă în România şi proiecte de eficienţă energetică pentru segmentul business, prin Enel X România: în prezent, compania are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante firme din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri.

În total, au fost montate peste 22.300 de panouri fotovoltaice, care contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile şi al soluţiilor şi serviciilor energetice avansate, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 130.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din ţară, iar oferta lor include atât electricitate şi gaze naturale, cât şi servicii de asistenţă pentru casă.

Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din ţară, cu o capacitate instalată de 534 MW prin cele 12 instalaţii eoliene şi fotovoltaice situate în Dobrogea, Banat, Oltenia şi Muntenia. Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri