Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan: PNL nu a intrat în negocieri cu mandat pentru a accepta rotaţia premierilor

rareş bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, că PNL nu are mandat luat de la forul de conducere pentru a accepta o rotaţie a premierilor în noul Executiv, el precizând că liberalii merg cu premier PNL. Despre Florin Cîţu, el a arătat că este propunerea de premier a partidului, dar ”nu se vor bloca în constituirea unui Guvern de un nume”. Rareş Bogdan a mai spus că PNL respinge ideea premierului PSD sau a premierului UDMR care să intre primul în guvernare.

”PNL nu a intrat în aceste negocieri după o şedinţă destul de furtunoasă, în cadrul BPN”, a spus Rareş Bogdan, precizând că liberalii nu au în acest moment mandat să discute o rotativă a premierilor în Guvern, pe modelul instituţiilor europene, Parlamentul European.

”Nu se pune problema, PNL nu a intrat cu mandat pentru a accepta rotativa. Venim cu premier exclusiv PNL”, a spus el, adăugând că ”Florin Cîţu este preşedintele PNL, şi, conform deciziei Consiliului Naţional, este propunerea de premier”.

Rareş Bogdan a continuat: ”Dar, nu vom bloca constituirea unui Guvern pentru România, pentru un nume”.

”Ce vă pot spune este că PNL ia în calcul orice scenariu, dacă nu va avea prima dată premierului. De asemenea, acesta trebuie să fie exclusiv membru al PNL, nu poate să fie independent, eu am şi anunţat în cadrul negocierilor că, dacă va fi un independent, mă voi opune şi am destulă influenţă în BPN pentru a bloca acest nume”.

Despre Nicolae Ciucă, Rareş Bogdan a afirmat că poate fi un nume, dar că nu ei aleg premierul, ci preşedintele României. ”Vom discuta în cadrul PNL şi vom merge cu o soluţie, după ce vom discuta şi cu eventualii parteneri de guvenrnare”, a arătat Bogdan.

El a ţinut să menţioneze că a fost sunat de mai mulţi lideri de filiale, care l-au sunat şi care nu acceptă ideea rotativei premierilor.

”Se vor opune, nu acceptă asta, doar premier PNL, sau reîncepere discuţii cu USR sau Opoziţie”, a spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele liberal a mai arătat că partidul respinge şi ideea unui premier PSD şi nici a unui premier UDMR care să intră primul în această guvernare la şefia Executivului.

”PNL merge pe ideea unui premier liberal, PNL, care să fie acceptat atât de PNL cât şi de eventualii parteneri de coaliţie dar mai ales să fie prpunerea preşedintelui României, care are apanajul”, a afirmat el.

”În cazul unei rotative, dar trebuie să luăm votul colegilor, care să înceapă cu PSD, mă voi opune în BPN şi am suficientă influenţă pentru a bloca o astfel de idee. În cazul unui premier UDMR, mă voi opune şi am mai multă influenţă încât să blochez”, a afirmat el.

Rareş Bogdan a precizat că nu au mai avut nicio întâlnire cu preşedintele, iar şeful statului a anunţat că va dori să vorbească cu ei când vor avea o majoritate clară, iar dacă cele trei partide merg fiecare cu o propunere, preşedintele poate să aleagă pe altcineva să încerce să facă o majoritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri