Caută
Close this search box.

Robert Negoiţă anunţă petiţie privind reabilitarea termică gratuită în Sectorul 3. Predecesorul său, Liviu Negoiţă, o făcuse demult

robert negoiţă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, anunţă că a iniţiat o petiţie privind reabilitarea termică gratuită, în condiţiile în care majoritatea PNL – USR din Consiliul local vrea trecerea „urgentă” la coplată, până în prezent fiind strânse circa 800 de semnături.

„Vă invit pe toţi cei care locuiţi în blocurile care au beneficiat de reabilitarea termică să semnaţi petiţia pentru susţinerea proiectului prin care propunem Consiliului Local Sector 3 extinderea perioadei de graţie de la 6 la 9 ani, astfel încât să finalizăm demersurile necesare pentru eliminarea coplăţii”, face apel Robert Negoiţă, în petiţie.

Primarul Sectorului 3 susţine că, într-o „tentativă cinică şi ticăloasă de a se răzbuna” pe el, consilierii din actuala majoritate PNL – USR, dovedind „un dispreţ profund” faţă de cetăţeni, vor ca locuitorii din blocurile ce au beneficiat de reabilitarea termică să treacă urgent la coplată.

El a precizat că reprezentanţii PNL şi USR refuză „în mod sistematic” să aprobe un proiect de hotărâre prin care propune extinderea perioadei de graţie pentru plata contribuţiei proprii la lucrările de anvelopare termică a blocurilor de locuinţe cu încă 3 ani.

„Ce ar oferi cei 3 ani, pe care îi propun eu? Timp pentru finalizarea demersurilor pe care le facem la nivel central tocmai ca să nu mai trebuiască plătită această contribuţie proprie”, explică Negoiţă.

Acum nouă ani şi jumătate, predecesorul lui Robert Negoiţă, Liviu Negoiţă (între cei doi nu există o legătură de rudenie, Robert este fratele lui Ionuţ Negoiţă, fostul patron al clubuljui Dinamo Bucureşti), presa anunţa că Liviu Negoiţă, primarul de atunci al Sectorului 3, „a inceput lucrarile de reabilitare termica, cu finantare exclusiv din bugetul local, gratuita pentru cetateni, la inca 89 de blocuri cu 6.184 de apartamente”,

La inceputul lunii aprilie a anului 2012, începuse anveloparea primelor 17 blocuri, cu 1.827 de apartamente. La propunerea primarului Liviu Negoita, Consiliul Local al Sectorului 3 aprobase, in sedintele din 2 februarie si 5 aprilie 2012, prin hotarare, preluarea finantarii cheltuielilor de 20%, aferente Asociatiilor de Proprietari, pentru lucarile de reabilitare termica, precum si preluarea integrala a finantarii cheltuielilor ce reveneau MDRT, respectiv 50%.

Lucrarile erau cuprinse in Programul local multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte din Sectorul 3. Pana la acel moment, 839 de blocuri erau cuprinse in acest program, in urma depunerii solicitarilor si a semnarii contractelor de mandat, conform reglemntarilor in vigoare.

Restul este marketing şi politică. Robert Negoiţă se bazează pe memoria scurtă a unora dintre cetăţeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri