Caută
Close this search box.

Școală cu prezență fizică de azi acolo unde rata de infectare este sub 3 la mie, indiferent de procentul de vaccinare

De azi, orele se desfășoară cu prezență fizică acolo unde rata de infectare este de sub 3 la mie, chiar dacă rata de vaccinare a personalului nu atinge pragul de 60%, așa cum se prevede acum, potrivit ordinului comun privind funcționarea școlilor și grădinițelor emis de Ministerul Educației și publicat în MOf.

Ministerul Sănătății a transmis o nouă instrucțiune legată de testele pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinții elevilor, înainte de școală, fie la școală, de către cei responsabili. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi.

Testele cu salivă ar urma să ajungă în școli săptămâna viitoare, potrivit ministrului Educației, însă nu se știe încă o dată clară.

Un procent de 94% dintre profesori nu se simt confortabil să facă teste COVID-19 pe bază de salivă elevilor, la clasă, conform unui sondaj realizat de Fundaţia World Vision România, în care trei sferturi dintre respondenți predau în mediul rural.

Noi nu putem face nimic, dumneavoastră, directorii, puteți să discutați cu colegii, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR1, vineri seara, amintind că a primit mesaje de la directorii de școli care îi cereau ajutor fiindcă au o rată de vaccinare de sub 60% în rândul personalului angajat. Cîmpeanu a spus că a crescut rata de vaccinare pentru angajații din învățământ după introducerea acestui prag drept criteriu obligatoriu pentru cursuri cu prezență fizică, încât „peste 1000 de școli, într-o săptămână, au putut să treacă de la online la prezență fizică”.

Citește și: Opt copii s-au blocat într-un roller coaster dintr-un parc din Capitală

Peste 1.800 de localități din România sunt sub acest prag, potrivit listei publicate vineri de Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri