Caută
Close this search box.

Se schimbă regulile pentru elevi. Unde se desfășoară cursuri cu prezență fizică

scenariul roşu

Începând de luni, 15 noiembrie, instituțiile școlare pot să susțină cursuri cu prezență fizică separat, pe structuri arondate, dacă rata de vaccinare de 60% este respectată.

Cu alte cuvinte, aceasta nu va fi luată în considerare la nivelul întregii unități, ci se va calcula pentru fiecare structură în parte.

„Am să dau un singur exemplu. Știți bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unității, însă de săptămâna viitoare am permis unităților școlare să facă separat pe structuri arondate”, a anunţat secretarul de stat Sorin Ion, adăugând că numărul structurilor arondate este de aproximativ trei ori mai mare decât numărul instituțiilor de învățământ cu personalitate juridică.

„Dacă într-o comună, o grădiniță care are trei angajați depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit. Avem în vedere lucrurile de la fața locului, am dat astfel o mai mare autoritate unității de învățământ, luând în considerare efectiv personalul care efectiv merge în acele școli”, a explicat reprezentantul Ministerului Educației.

Potrivit secretarului de stat Sorin Ion, peste 70% din numărul instituțiilor de învățământ – și cu personalitate juridică -, din 36 de județe din țară, pot începe cursurile școlare cu prezență fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri