Caută
Close this search box.

Sediul MApN, iluminat în portocaliu, de Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Violenţei asupra Femeilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se alătură şi în acest an instituţiilor publice şi organizaţiilor din întreaga lume care marchează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Violenţei asupra Femeilor, sediul MApN urmând să fie iluminat în portocaliu.

Aceasta este culoarea adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite ca simbol al luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Pe site-ul MApN va fi postat un banner de culoare portocalie

Ministerul Apărării Naţionale „continuă să promoveze toleranţa zero şi lupta pentru combaterea actelor de violenţă împotriva femeilor şi susţine, în acest mod, eforturile de conştientizare asupra fenomenului violenţei domestice şi a violenţei împotriva femeilor”. De asemenea, MApN sprijină derularea în România, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, a Campaniei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor.

În anul 1991 a fost lansată Campania internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor, care marchează seria a 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeilor şi care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului – adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului).

Prin rezoluţie, la 17 decembrie 1999, ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite drept Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor. Această zi este marcată în toată lumea prin manifestaţii şi acte de condamnare a diverselor forme de violenţă îndreptate asupra femeilor.

În baza rezoluţiei amintite, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite invită guvernele, agenţiile Naţiunilor Unite, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi, cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice şi factorilor de decizie asupra problemei violenţei împotriva femeilor şi a sublinia preocuparea constantă pentru implementarea politicilor publice necesare în scopul prevenirii şi combaterii violenţei domestice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri