Caută
Close this search box.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz

simona halep

Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat, la mare luptă, în semifinalele turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, după ce a învins-o pe italianca Jasmine Paolini, miercuri seara, cu 4-6, 7-5, 6-0.

Halep (30 ani, 22 WTA) a reuşit să câştige, după o luptă de două ore şi 13 minute, un meci care părea pierdut la un moment dat.

Fostul lider mondial a câştigat doar două puncte în primele trei ghemuri. La 3-0 pentru Paolini, Halep a început să-şi găsească reperele, a recuperat break-ul şi s-a apropiat la un singur ghem (4-5), dar şi-a pierdut imediat serviciul şi setul (4-6).

Şi debutul actului secund a fost asemănător, Halep pierzând trei ghemuri la rând deşi a început cu break, din cauza lipsei de mobilitate şi a impreciziei româncei, potrivit Agerpres. Paolini (25 ani, 51 WTA), cap de serie numărul şapte, nu a mai putut să menţină nivelul, în timp ce Halep a jucat tot mai bine reuşind să echilibreze jocul (3-3, 4-4, 5-5). Simona a pierdut un singur punct în ultimele trei ghemuri ale setului, câştigat cu 7-5.

Simona Halep şi-a adjudecat decisivul cu un sec 6-0, însă nu a fost deloc facil, Paolini luptând pentru fiecare minge.

FOTO: GSP

Simona a încheiat cu 3 aşi şi 4 duble greşeli, şi un procentaj de 69,5% la punctele reuşite cu primul serviciu. Paolini a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli, procentajul la punctele făcute cu primul serviciu fiind de doar 55%.

Românca a avut 32 de winners, faţă de 23 ai adversarei, şi 21 de erori neprovocate, faţă de 23 ale italiencei.

Halep, principalul cap de serie de la Linz după eliminarea Emmei Răducanu, şi-a asigurat un cec de 8.145 de euro şi 110 puncte WTA. În semifinale, Simona Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre românca Jaqueline Cristian şi Veronika Kudermetova (Rusia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri