Caută
Close this search box.

Transalpina va rămâne deschisă și în sezonul de iarnă, pe sectorul de drum ce duce spre Alba

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, va rămâne deschisă și în sezonul rece, între Obârşia Lotrului (Vâlcea) şi Curpăt (Alba), transmite Prefectura Vâlcea, conform Agerpres.

Conform sursei citate, circulația va fi permisă doar autovehiculelor cu o masă mai mică de 7,5 tone, la o viteză de maxim 30km/h. Circulația autovehiculelor va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 08:00 – 18:00, pe Drumului Naţional 67 C, între kilometrii 59+800 (Obârşia Lotrului) şi 67+400 (Curpăt).

Este pentru prima dată de la deschiderea acestei şosele montane, printre cele mai spectaculoase din România şi cu peisaje absolut încântătoare, când Drumurile Naţionale deszăpezesc şi permit circulaţia pe timpul iernii pe un traseu destul de căutat de iubitorii muntelui. Chiar dacă se va circula doar pe timpul zilei, sunt convins că turiştii vor găsi utilă această variantă de a ajunge în staţiunile montane din munţii Parâng, pentru a schia sau pentru relaxare, practic drumul de la Alba Iulia către Voineasa fiind cu peste 100 de kilometri mai scurt decât varianta pe Valea Oltului. Este un prim demers pe care l-am făcut pentru a dezvolta turismul din Vâlcea şi pe timpul iernii şi îmi exprim speranţa că în următorii ani se vor găsi şi soluţiile ca pe toată şoseaua Transalpina să se poată circula măcar pe timpul zilei tot timpul anului”, a transmis prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri