Caută
Close this search box.

Un cuplu gay din România a adoptat un copil

A fost finalizată prima adopție a unui copil de către un cuplu de gay din România, anunțul fiind făcut luni, 15 noiembrie, pe pagina de Facebook de către Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați.

“Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului.

Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări.

În România, anual, aproximativ 9.000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, este mesajul postat pe Facebook de Vișinel Bălan, potrivit ziare.com.

Acesta a precizat, într-o declarație pentru Ziare.com, faptul că nu este pentru prima dată când o persoană cu orientări sexuale din zona LGBT adoptă un copil în România, dar este o premieră “asumarea orientării sexuale a părintelui adoptator”.

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați susține că persoana care a avut acest curaj este profesor universitar. În plus, Vișinel Bălan afirmă că, în România orice persoană are dreptul să adopte indiferent de orientarea sexuală, legea adopțiilor neîngrădind acest drept cetățenilor care fac parte din comunitatea LGBT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri